Pavasarīgajā 6. marta rītā Kuldīgas novada Sporta skolas zāle bija piedzīvojusi pārvērtības – no vietas, kur ikdienā trenējas sportisti, pārtapusi par mājīgu, skaisti noformētu telpu devīto Kuldīgas novada Lūgšanu brokastu norisei. Lūgšanu brokastu vadmotīvs šogad bija “Dodies cīņā uzvaras apziņas pilns, tad laimīgs būs Tavs gājiens, sargājot patiesību, lēnību un taisnību!” (Psalmi 45:5)

Kupli apmeklēto pasākumu, kas norisinājās sirsnīgā gaisotnē, kur bija aicināta arī LU Kuldīgas filiāles direktore Ruta Karloviča, vadīja Kuldīgas novada Domes Reliģisko lietu padomes priekšsēdētājs, LU Kuldīgas filiāles absolventi Oskars Pērkons kopā ar kundzi Vinetu, bet par muzikālo noformējumu rūpējās Iveta un Gatis Rožkalni un LU Kuldīgas filiāles absolvente Anita Seļava un Lauris Seļavs. Lūgšanu brokastu laikā saziedotos līdzekļus iecerēts novirzīt kuldīdznieka, sportista Artūra Cīruļa atbalstam, kurš nolēmis uzsākt studijas LU Kuldīgas filiālē Sporta trenera studiju programmā.

Lūgšanu brokastu dalībniekus vispirms uzrunāja Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa. “Vēlme izzināt, atbalstīt un palīdzēt, būt blakus un stiprināt – tās ir Kuldīgas novada lūgšanu brokastis,” uzsvēra I. Bērziņa. Sirsnīgus sveicienus no Latvijas lūgšanu brokastu komitejas Kuldīgas novada Lūgšanu brokastu dalībniekiem bija atvedusi Lūgšanu brokastu aizsācēja Latvijā Inese Šlesere un Latvijas lūgšanu brokastu komitejas pārstāve Everita Zariņa. “Tas nav nekāds noslēpums, ka man ir ļoti īpašas attiecības ar Kuldīgu, un tā tiešām ir viena no manām vismīļākajām pilsētām, pateicoties tam, ka šeit man ir ļoti mīļi draugi, pateicoties arī Ingai Bērziņai. Mēs jūtam, ka patiešām esam pilsētā ar dvēseli,” sacīja I. Šlesere, “Ar lūgšanu brokastīm ir tā – lai vai kur tu brauktu, vienmēr būs kāds pārsteigums. Mēs zinām, ka vienmēr būs cilvēki, kas mīl Latviju, mīl savu dzimto vietu, savu novadu un kas mīl Dievu un ir šeit, lai viens otru iedrošinātu.” Savukārt telpu saimnieks, Kuldīgas novada Sporta skolas direktors Agris Kimbors dalījās atziņā, ka lūgšanu brokastis kalpo kā iespēja mazliet apstādināt laiku, ikdienas vāveres riteni, lai apsēstos un pārdomātu dzīvi. Brokastis svētīja LELB Piltenes iecirkņa prāvests Kārlis Irbe.

Ar liecībām par Dieva lomu savā dzīvē ar klātesošajiem dalījās riteņbraucēju kluba “Amore Vita” sportists Viesturs Lukševics un biedrības “Goldingen  Cycling Club” vadītājs Normunds Beika. Liecināt par Dieva darbiem savā dzīvē bija ieradušies arī ciemiņi no Latgales – Viļakas novada Domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs ar kundzi Žannu, kā arī tālbraucējs kapteinis Alberts Cibulis, kurš dalījās stāstā par brīnumainu izglābšanos no pirātu uzbrukuma pie Āfrikas krastiem. Visbeidzot, klātesošos uzrunāja Romas katoļu baznīcas Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins.

Lūgšanu brokastu tradīcija aizsākusies 1952. gadā Amerikas Savienotajās Valstīs, dažādu līmeņu vadītājiem saprotot, ka tikai labklājība nespēs risināt daudzos izaicinājumus. Līdzīgi pasākumi katru gadu notiek vairāk nekā 40 valstīs. Latvijā Lūgšanu brokastis notiek kopš 2005. gada, bet Kuldīgas novadā Lūgšanu brokastis pirmoreiz notika 2010. gadā.

Dalīties